Ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel

transport colete;olimpia travel;servicii coletarie;

Ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel

Ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel? Doar cateva principii de baza, care vor ajuta la asigurarea calitatii serviciului de coletarie. Stim ca atunci cand cei dragi sunt departe, este dificil sa ne aratam grija fata de ei. De aceea, un colet poate sa fie o modalitate simpla si la indemana prin care poti sa iti surprinzi prietenii sau familia.

Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul coletariei si transportului international, am adunat pentru tine o serie de sfaturi care te vor ajuta in cazul in care este prima data cand trimiti un colet in strainatate prin intermediul nostru.

 

Iata ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel!

 

1. Dimensiunile standard

 

Stim ca atunci cand pregatesti un colet pentru cei dragi esti tentat sa pui toate bunatatile. Noi te incurajam sa o faci, dar trebuie sa tii cont si de dimensiunile standard pe care politica Olimpia Travel le impune pentru coletele pe care le transporta. Acestea sunt:

  • Colete cu o dimensiune maxima de 50 cm x 70 cm x 120 cm
  • Plicuri in format A4 pentru documente

Preturile pornesc de la 20 – 30 euro pentru coletele cu o greutate mai mica de 20 kg. Daca acestea depasesc 20 kg, fiecare kilogram in plus se va taxa cu 1.2 – 1.5 euro, in functie de destinatie. Vezi toate tarifele pentru transport colete international.

 

2. Punctele de ridicare/ predare colet

 

Trebuie sa stii ca preluam si predam colete in fiecare localitate unde avem oprire, atat national, cat si international. Pe colet trebuie sa apara adresa completa a destinatarului. Cand se va ajunge la destinatie, coletul va putea fi ridicat de catre destinatar sau o persoana imputernicita de acesta.

In cazul in care destinatarul nu va putea fi contact pentru a ridica coletul, acesta va primi un aviz de instiintare si va avea la dispozitie o perioada de 5 zile in care va putea prelua coletul din punctul de contact indicat pe aviz.

 

3. Durata transportului

 

Cand vine vorba de serviciul de coletarie, un aspect foarte important de care tinem cont este promptitudinea livrarii. Deoarece stim ca iti doresti ca pachetele pentru cei dragi sa ajunga cat mai repede la acestia, investim constant in imbunatatirea serviciului si in reducerea duratei de tranzit.

Pentru a-ti face o idee, durata transportului este de:

  • 5 zile pentru coletele trimise pe rute nationale
  • 10 zile pentru coletele trimise pe rute internationale

 

4. Ambalarea corecta a coletului

 

Inainte de a trimite un colet prin intermediul Olimpia Travel, trebuie sa te asiguri ca il ambalezi in mod corespunzator. Acest lucru asigura starea intacta a obiectelor din interiorul coletului, prevenind posibilele defectiuni.

Coletele care contin obiecte precum sticla, portelan sau lucruri fragile trebuie sa aiba o eticheta cu „FRAGIL”. De asemenea, acestea trebuie ambalate in folie cu bule, polistiren sau chiar hartie.  Acestea sunt materiale cu rol antisoc care vor preveni deteriorarea obiectelor.

In functie de greutatea coletului, trebuie sa tii cont si de cartonul sau geamantanul in care il impachetezi. Asigura-te ca acesta este unul solid, care nu se va rupe si nu va ceda datorita greutatii obiectelor din interior in timpul transportului. Afla tot ce trebuie sa stii despre cum se ambaleaza corect un colet!

 

5. Ai grija la continutul coletului

 

Un alt aspect important cand vine vorba despre ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel este ca exista anumite reglementari in ceea ce priveste produsele care pot fi transportate national, dar mai ales international. Aceste reglementari sunt date de legislatia in vigoare a Uniunii Europene.

Ai grija la cantitatile de tutun pe care doresti sa le trimiti in colet, dar si la cantitatile de alcool. Acestea nu au voie sa depaseasca anumite limite, dar nu trebuie sa fii dezamagit. Poti completa pachetul cu bunatati din camara, precum zacusa sau diferite tipuri de gem. Cantitatile acestora nu sunt reglementate in niciun fel.

In schimb, trebuie sa ai grija si la cantitatile de carne sau produse lactate pe care doresti sa le impachetezi in colet. Acestea trebuie ambalate corespunzator, astfel incat sa nu se altereze in timpul transportului. Vezi ce articole poti transporta in bagaj in Uniunea Europeana.

 

6. Raspunderea noastra in ceea ce priveste coletele

 

Ne asumam raspunderea pentru coletele tale in timpul transportului, dar doar pentru lucrurile care tin de capacitatile noastre. Asadar, daca coletul tau va pati ceva din cauza manevrarii gresite in timpul transportului, va fi pierdut sau furat din neatentia soferilor nostri, ne asiguram ca pentru rutele interne iti vom restitui de 10 ori valoarea serviciului.  Pentru rutele internationale vom actiona in conformitate cu acordurile internationale din domeniul postal.

NU ne asumam raspunderea pentru coletele ambalate in mod necorespunzator sau daca deteriorarile ne sunt constatate dupa ce coletul a fost preluat fara obiectii de catre destinatar.

Nu ne ferim sa ne asumam greselile, din acest motiv am pus la punct un sistem de solutionare a reclamatiilor. In cazul in care ceva nu a decurs bine in timpul transportului, si coletul ajunge la destinatar cu daune partiale sau totale, puteti face o reclamatie accesand pagina de contract, in maximum 6 luni de la data expedierii coletului. Vom cauta o solutie si va asiguram ca suntem deschisi catre o rezolvare amiabila a problemei.

Oricum, te asiguram ca situatiile acestea sunt rare. Ne dam constant interesul ca fiecare colet sa ajunga in conditii optime la destinatar. Iata cateva avantaje ale serviciului nostru de coletarie:

  • Coletele sunt manevrate cu grija
  • Coletele ajung la timp la destinatie
  • Preturile sunt foarte avantajoase

Acum ca ai aflat tot ce trebuie sa stii daca trimiti un colet cu Olimpia Travel, contacteaza-ne cu incredere si noi iti vom livra in cel mai scurt timp coletul catre cei dragi! Vezi aici cand avem urmatoarea plecare catre destinatia dorita de tine.