Iata cum se ambaleaza corect un colet!

Cum se ambaleaza corect un colet

Iata cum se ambaleaza corect un colet!

Afla cum se ambaleaza corect un colet! Vezi care sunt cele mai bune materiale pentru impachetare, ce metode poti folosi pentru protejarea bunurilor trimise, ce date trebuie inscrise pe colet si care sunt dimensiunile de care trebuie sa tii cont. Impacheteaza-ti toate coletele pentru a rezista in orice conditii!   

 

Incercam sa iti oferim un serviciu de coletarie cat mai rapid si sigur, oferindu-ti totodata cat mai multe avantaje. Pentru a simplifica procesul, ambalarea coletelor si inscrierea datelor pe acestea iti revin tie, iar de restul ne ocupam noi.

Vrem sa ne asiguram ca bunurile pe care le expediezi raman mereu in siguranta.  Astfel, iti oferim 5 sfaturi pentru ambalarea corecta a coletelor.

 

 

Hai sa vedem cum se ambaleaza corect un colet! 

 

1. Pentru ambalarea corecta a coletelor, foloseste materiale care sa protejeze bunurile expediate.

 

Materiale antisoc

Ia in calcul fragilitatea produselor si modalitatile prin care bunurile pe care le pui in colet s-ar putea strica. In functie de tipul produselor pe care le vei expedia, cel mai bine e sa folosesti materiale antisoc in interiorul coletului.

Astfel de materiale vor face ca produsul sa nu se miste in timpul transportului si sa nu se lovească de peretii cutiei, reducand riscul spargerii, zgarieturile sau alte posibile accidente.

 

Materialele antisoc pe care le poti folosi cu usurinta sunt polistirenul, folia cu bule, hartia mototolita sau talasul.

 

 

Materiale izolante

Unele produse sau bunuri pe care le incluzi in colet pot curge sau pot avea un miros foarte puternic. Este bine sa invelesti aceste produse (bauturi, mancare, parfumuri sau creme) in materiale izolante.

 

Adauga lichidele sau semi-lichidele intr-o punga groasa si sigilata pentru ca acestea sa nu ajunga in tot coletul in cazul scurgerii sau spargerii complete.

Inveleste produsele care au mirosuri puternice in banda adeziva. Vei preveni raspandirea mirosului asupra celorlalte bunuri.

 

Carton

Nu putem sa vorbim despre cum se ambaleaza corect un colet fara a aminti tipurile de carton din care este produsa cutia in care vei impacheta totul.

 

Coletele usoare pot fi impachetate intr-o cutie din carton cu perete subtire, cu 3 straturi (CO3).

Pachetele mai grele si cele cu bunuri fragile ar trebui ambalate intr-o cutie din carton gros, cu pereti din 5 sau 7 straturi, care ofera mai multa protectie.

 

Gasesti alte informatii despre cutii si tipurile de carton potrivit pe acest site.

 

2. Foloseste metode diferite pentru ambalarea coletelor in functie de greutatea si fragilitatea bunurilor

Exista mai multe metode de impachetare pentru a te asigura ca pachetul nu se va rupe sub greutatea continutului sau pentru a folosi spatiul disponibil la maximum.

 

Compartimentare 

cum se ambaleaza corect un colet

Imparte cutia in mai multe camere folosind cartoane sau polistiren pe post de separatoare. Aceasta metoda ofera stabilitate ridicata pentru fiecare bun expediat. Este metoda perfecta pentru pachetele care contin mancare si alte produse cu risc crescut de spargere.

 

Cutie in cutie 

cum se ambaleaza corect un colet

Daca vrei sa expediezi bunuri cu o greutate mare sau care sunt foarte sensibile, iti recomandam aceasta metoda. Impachetezi totul intr-o cutie, apoi o adaugi intr-o alta cutie, iar spatiul ramas intre cele doua il vei umple cu materialele antisoc despre care am vorbit mai sus.

 

In cazul expedierii de documente, adauga o hartie cartonata deasupra si dedesubtul actelor pentru ca acestea sa nu se indoaie. Foloseste un plic din hartie groasa/ cartonata pentru ambalarea coletului.

Indiferent de ce metoda alegi, ambalajul coletului nu trebuie sa fie transparent!

 

3. Sigileaza coletul cat mai bine cu banda adeziva potrivita

Pentru sigilarea coletelor, benzile adezive din polipropilena sau din vinil (PVC) sunt cele mai bune optiuni.

In schimb, nu folosi banda de hartie, sfoara sau scotch subtire, deoarece acestea nu sunt la fel de rezistente in diferite conditii de transport.

 

Aplica banda adeziva in straturi late si groase! Cele mai sigure moduri de aplicare a benzii adezive sunt sub forma de cruce si sub forma de „H”. 

 

cum se ambaleaza corect un colet
Lipirea sub forma de cruce
cum se ambaleaza corect un colet
Lipirea sub forma de „H”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Scrie toate informatiile importante pe colet

Dupa ce ai terminat cu ambalarea coletelor, nu uita sa notezi datele destinatarului si observatiile tale despre pachet.

 

Scrie datele destinatarului cu litere mari de tipar pentru a se putea citi cat mai usor. Informatiile care nu ar trebui sa lipseasca sunt: numele si prenumele destinatarului, numarul de telefon si adresa completa de livrare cu cod postal.

 

 

Daca impachetezi bunuri fragile, sensibile la umiditate sau alti factori, atrage atentia asupra acestui lucru. Cel mai simplu e sa pui o eticheta sau sa scrii cu marker permanent cuvantul “FRAGIL” pe colet.

cum se ambaleaza corect un colet

5. Verifica dimensiunile acceptate de compania aleasa pentru serviciul de coletarie

Chiar daca stii cum se ambaleaza corect un colet, nu uita ca fiecare companie are diferite reguli de ambalare a coletelor. Despre conditiile generale privind serviciul nostru de coletarie poti citi mai multe aici.

Nu dureaza mult sa vezi care sunt dimensiunile acceptate de companie inainte sa te apuci de ambalarea coletelor. In plus, vei economisi timp mergand la sigur.

In cazul serviciului de coletarie Olimpia Travel dimensiunile de care trebuie sa tii cont sunt:

 

cum se ambaleaza corect un colet

Colete: 50 cm x 70 cm x 120 cm,  max. 50 de kg

Documente: plic de format A4, 210 mm x 297 mm

 

Vezi care sunt rutele si tarifele noastre pentru serviciul de coletarie international aici.

 

Acum ca am vorbit despre cum se ambaleaza un colet poti sa te apuci de impachetat!

Daca mai ai intrebari despre cum se ambaleaza corect un colet, lasa un comentariu la acest articol si iti vom raspunde in cel mai scurt timp!

2 Comments

 • dana
  03/05/2018

  Ambele adrese se trec pe lateral?

  • Olimpia Travel
   04/05/2018

   Este de preferat ca adresele sa fie notate pe suprafata cu cea mai buna vizibilitate, de regula aceasta este latura superioara a coletului.