Ce articole poti transporta in bagaj in Uniunea Europeana?

Ce articole poti transporta in bagaj in Uniunea Europeana?
+

Inainte de a pleca intr-o calatorie cu autocarul la munca in strainatate, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare. Cele mai importante dintre acestea sunt rezervarea biletului si pregatirea bagajelor.

Cu siguranta te gandesti sa iti duci cu tine articole de uz personal, alimente romanesti preferate si pachete de tigari suficiente, care sunt mult mai ieftine la noi decat in strainatate. Totusi, in tarile Uniunii Europene exista cateva reguli in ceea ce priveste marfurile pe care le poti transporta in bagaj din Romania.

In acest articol iti prezentam care sunt marfurile permise si cantitatea admisa cu care poti calatori in tarile Uniunii Europene, fara sa fii sanctionat la trecerea frontierei.

 

Ce obiecte de uz personal poti transporta in bagaj in UE?

Iti poti lua cu tine linistit articole de vestimentatie, articole de toaleta, bijuterii si aparatura electronica personala. De asemenea, in functie de sezon, iti poti duce orice echipament sportiv de care te vei folosi la destinatie.

 

Ce criterii trebuie sa respecti pentru a transporta in bagaj produse alimentare in UE?

In regulamentul Comisiei Europene nr. 206 din anul 2009, este specificata o limitare de 2 kg la transportul in bagaj a carnurilor si a mezelurilor, a produselor lactate, exceptie facand doar hrana pentru copii sau pentru persoanele care au nevoie de un regim alimentar special.

Ai posibilitatea de a transporta in bagaj 2 kg din aceste alimente, cu urmatoarele conditii:

  • alimentele nu necesita temperatura de refrigerare inainte de deschidere;
  • alimentele sunt ambalate de producator pentru comercializare direct catre consumatorul final, cu indicarea marcii comerciale inregistrate;
  • ambalajul alimentelor este intact, cu exceptia cazului in care continutul este utilizat in acel moment.

 

Ce cantitati de alcool si tutun poti transporta in bagaj in UE?

Cand calatoresti dintr-o tara a Uniunii Europene in alta, poti transporta produse din alcool sau tutun care se incadreaza intr-o anumita limita cantitativa, insa doar pentru uz personal, nu pentru comercializare.

In caz ca detii o cantitate mai mare din aceste bunuri decat cea minima admisa, este posibil sa ti se ceara cel putin o chitanta sau o factura care sa dovedeasca faptul ca le-ai cumparat in mod legal. In lipsa acesteia, in cel mai nefericit caz, risti confiscarea lor.

Potrivit legistlatiei, pentru importul de produse din tutun, exista urmatoarele limite cantitative:

  • minim 40 de tigarete / maxim 200 de tigarete;
  • minim 20 de tigari de foi / maxim 100 de tigari de foi;
  • minim 10 trabucuri / maxim 50 de trabucuri;
  • minim 50 g de tutun de fumat / maxim 250 g de tutun de fumat.

Potrivit legistlatiei, pentru importul de produse alcoolice, exista urmatoarele limite cantitative:

  • maxim 1 litru de alcool cu tarie alcoolica care depaseste 22 % vol.;
  • maxim 2 litri de alcool cu taria alcoolica de pana la 22 % vol;
  • 20 litri de vin;

Atentie: calatorilor sub 17 ani nu li se acorda nicio scutire pentru produse din tutun, alcool si bauturi alcoolice!

De acum, pentru a evita situatiile nedorite de pe parcursul calatoriei cu autocarul, tine cont de aceste reguli si fii atent la ce vei transporta in bagaj cu tine in GermaniaAustriaBelgiaAngliaSpaniaFranta si Portugalia. Astfel, calatoria ta va fi una fara stres, in care te vei putea relaxa linistit!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *