Siguranta in timpul calatoriei cu autocarul

+

Siguranta in timpul calatoriei cu autocarul este importanta pentru fiecare pasager deoarece scopul final este de a ajunge cu bine la destinatie. Siguranta trebuie sa fie o preocupare atat pentru soferi, cat si pentru calatori. Afla ce masuri poti sa iei tu, ca pasager, in acest  sens!

Inainte de a porni intr-o cursa, ne asiguram ca autocarele Olimpia Travel sunt in stare perfecta de functionare. Soferii nostri sunt odihniti si pregatiti pentru drum, iar in cazul cursele lungi exista intotdeauna 2-3 soferi la bordul autocarului. Acestia au obligatia de a conduce in conditii regulamentare, fara a efectua manevre care sa puna in pericol siguranta pasagerilor.

Prin aceste actiuni, iti oferim o calatorie in conditii depline de siguranta.

 

Siguranta in timpul calatoriei cu autocarul, o preocupare comuna

 

Exista cateva initiative pe care fiecare pasager este incurajat sa le puna in practica, deoarece siguranta in timpul calatoriei cu autocarul nu reprezinta doar responsabilitatea soferilor.

Pasagerii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi pentru a fi protejati in timpul calatoriei cu autocarul, precum:

 

  • Purtarea centurii de siguranta

Obligatia de a purta centura de siguranta este reglementata prin lege, iar pasagerii Olimpia Travel sunt incurajati sa tina cont de acest lucru si sa poarte centura de siguranta pe toata durata calatoriei.

Te asiguram ca centura de siguranta nu este atat de inconfortabila pe cat pare si in situatii critice iti poate salva viata. Este o actiune simpla pe care poti sa o faci pentru a fi in siguranta in timpul calatoriei cu autocarul.

Cand autocarul se pune in miscare, tot ce trebuie sa faci este sa iti asezi centura in mod corect pe solduri si umar, astfel incat sa iti fie si confortabila. Centura de siguranta se regaseste la fiecare scaun al autocarelor Olimpia Travel. Despre acest subiect, am discutat mai multe in aici.

 

  • Tine cont de siguranta celor mici

In cazul in care calatoresti cu copii, este esential sa te asiguri ca acestia au parte de o calatorie placuta si confortabila. Nu uita nici de masurile de siguranta pe care trebuie sa le iei pentru bunastarea lor.

Discuta cu cei mici inainte de a pleca la drum si explica-le ca este foarte important sa stea langa tine pe toata durata calatoriei. In special in timpul pauzelor pe care le va face autocarul. Parcarile sunt locuri aglomerate, iar cei mici se pot pierde usor.

De asemenea, explica-le in termeni cat mai simpli de ce este important sa isi puna centura de siguranta si ajuta-i sa si-o aseze. Copiii sunt foarte receptivi si adopta rapid exemplele pozitive. Mai ales daca li se explica de ce o actiune este benefica.

Nu in ultimul rand, copiii nu trebuie lasati sa alerge pe culoarul autocarului sau sa se plimbe prin autocar, daca acesta este in miscare. La un viraj sau frana mai brusca, cel mic se poate dezechilibra foarte usor.  Acesta poate sa cada, riscand sa se raneasca.

Stim ca cei mici au foarte multa energie, dar poti gasi o serie de joculete si activitati care sa le mentina interesul pe durata calatoriei. Vezi aici mai multe sfaturi despre calatoria cu autocarul alaturi de cei mici!

 

  • Protejeaza-ti bunurile

Evita situatiile neplacute si tine mereu un ochi pe bagajele tale. Este foarte important sa nu iti lasi la vedere bunuri de valoare, precum telefonul sau portofelu. Trebuie sa fii atent in timpul opririlor, deoarece in zonele aglomerate exista tot felul de oameni rauvoitori.

In timpul opririlor sau in parcarile aglomerate este recomandat ca geanta sa fie tinuta cat mai aproape de corp. In cazul domnilor,  portofelul trebuie sa se afle intr-un buzunar din fata, sau un buzunar interior. Astfel va fi greu accesibil pentru hotii de buzunare.

 

  • Asculta sfaturile soferilor

Soferii nostri parcurg acelasi traseu minimum o data pe saptamana, asadar stiu ce le rezerva drumul, care sunt locurile unde trebuie sa ai mai multa grija sau oamenii de care trebuie sa te feresti.

De cele mai multe ori, inainte de o oprire, soferii o sa iti ofere o serie de sfaturi utile. Niciodata nu te indeparta de grupul de oameni din autocar si evita sa intri in vorba cu persoane care nu par de incredere.

Un alt sfat important este sa nu te implici in altercatii. Daca observi ca o situatie devine neplacuta sau deranjanta, retrage-te catre autocar.

 

  • Respecta ordinea la imbarcare/ debarcare

Autocarul nu va pleca niciodata daca nu s-au imbarcat toti pasagerii, iar usile acestuia nu se vor inchide cand ajunge la destinatie pana nu coboara toata lumea.

Daca nu se respecta ordinea in timpul procesului de imbarcare/ debarcare, iar pasagerii incep sa se impinga, in graba de a ajunge mai repede in autocar sau sa isi ia bagajele, acest lucru poate duce la accidentari. In plus, se creeaza o stare de agitatie care cu siguranta nu va grabi procesul, ci, din contra, il va incetini.

Pentru ca procesul de imbarcare/ debarcare sa fie eficient, respecta ordinea si fii rabdator. Acorda-le prioritate persoanelor in varsta, celor cu dizabilitati sau femeilor gravide. Respectul fata de ceilalti trebuie acordat pe toata durata drumului, pentru a evita crearea unor situatii tensionate.

 

Acum ca ai aflat mai multe despre siguranta in timpul calatoriei cu autocarul si ce masuri poti sa iei in acest sens, in calitate de pasager, te incurajam sa le pui in practica pentru urmatoarea ta calatorie. Cu Olimpia Travel poti calatori catre 8 destinatii europene. Pentru rezervare, contacteaza-ne acum!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *