Reguli in privinta calatoriei copiilor cu autocarul

Reguli in privinta calatoriei copiilor cu autocarul
+

Calatoria copiilor cu autocarul trebuie sa fie placuta, confortabila si, nu in ultimul rand, sigura. De aceea, in autocarele Olimpia Travel tinem cont de reguli clare in beneficiul copiilor mici care calatoresc fie singuri, fie insotiti de un copil de varsta mai mare sau de un adult. Haideti sa vedem impreuna care sunt aceste reguli in privinta calatoriei copiilor cu autocarul.

 

De-a lungul timpului am intalnit in activitatea noastra doua tipuri de comportamente la „copiii calatori”: unii isi fac foarte clar simtita prezenta in autocar – plang, tipa, se agita –  iar altii se comporta ca niste mici adulti, fiind calmi si linistiti. Copiii percep calatoria cu autocarul ca pe un adevarat eveniment. Acesta se poate dovedi a fi stresant, sau, dimpotriva, placut, iar cei mici reactioneaza in consecinta.

Am reusit sa observam care sunt factorii care influenteaza cele doua tipuri de comportamente si pe baza observatiilor noastre am intocmit o lista de reguli care sa ii ajute pe insotitorii celor mici.

 

Iata aceste reguli in privinta calatoriei copiilor cu autocarul:  

 

  1. Copilul de varsta mica nu trebuie sa calatoreasca neinsotit

Dupa cum spuneam mai devreme, calatoria cu autocarul, oricat de obisnuita ni s-ar parea noua, oamenilor mari, pentru copii este un eveniment, o aventura chiar. De aceea este bine sa fie insotiti in aceasta aventura de cineva din familie a carui prezenta sa ii transmita mesajul ca este in siguranta si ocrotit. In lipsa unui membru al familiei sau a cuiva cunoscut, in care cel mic sa aiba incredere, poate deveni nelinistit si speriat, ceea ce conduce la o stare de agitatie si plans.

Din acest motiv, la Olimpia Travel preferam sa transportam copiii cu insotitor. In cazul in care situatia este de asa natura incat efectiv nu este posibil pentru copil sa fie insotit, soferul nostru va prelua sarcina de a-i fi insotitor copilului, insa pentru acest lucru este necesara o procura notariala din partea apartinatorilor minorului. Regulile sunt foarte stricte, mai ales pentru ca vorbim despre calatorii in afara tarii. Pe larg despre toate actele necesare calatoriei copiilor minori in strainatate am scris in acest articol.

 

  1. Copilul de varsta mica trebuie sa calatoreasca intr-un scaun special de siguranta

Siguranta este cel mai important factor la bordul autocarelor Olimpia Travel. De aceea, pasagerii nostri pot, si chiar sunt incurajati, sa foloseasca propriile scaune de siguranta pentru copii. Daca nu detii inca un scaun de masina pentru copii, te sfatuim sa achizitionezi unul. Am gasit informatii detaliate care sa te ajute in alegerea scaunului potrivit in acest articol.

Pasagerii au obligatia sa se aigura ca scaunul de siguranta poate fi folosit in autocare conform cu instructiunile producatorului. Insotitorul copilului trebuie sa asigure scaunul in centurile de siguranta ale autocarului. Totodata, copilul trebuie asigurat in scaun de catre insotitorul lui cu centura atasata respectivului scaun.

Daca cei mici nu realizeaza importanta scaunului special pentru ei, insotitorii lui au responsabilitatea de a o face. Simpla prezenta a parintilor sau a cuiva apropiat este suficienta pentru a le transmite copiilor un sentiment de siguranta, insa parintii trebuie sa stie ca a fi prezent nu este suficient si ca este da datoria lor sa isi ia toate masurile necesare pentru ca micul pasager sa fie cat mai bine protejat.

 

  1. Copilul de varsta mica trebuie sa calatoreasca in confort

Cand spunem confort, ne referim atat la confortul fizic cat si la cel emotional. Pentru a se putea bucura de o calatorie placute, copiilor trebuie sa le fie indeplinite anumite nevoi. Ei nu au capacitatea adultilor de a sta nemiscati si linistiti intr-un scaun pentru ore in sir sau de a-si stapani foamea sau setea pana la urmatoarea oprire.

Energia specifica varstei mici trebuie sa fie consumata intr-un mod constructiv pentru a nu ajunge sa „dea pe dinafara”. Am scris pe larg aici despre activitatile pe care le poti face impreuna cu cel mic pe durata calatoriei cu autocarul, evitand astfel disconfortul pe care il provoaca plictiseala.

Pe langa nevoia emotionala de a fi stimulati prin joc, copiii trebuie sa aiba la indemana apa si mancare pentru a evita starile de sete si foame. Astfel, insotitorii trebuie sa aiba la ei sticlute cu apa si gustari sanatoase sau sandwich-uri pentru a le oferi celor mici atunci cand au nevoie.

Totodata, sunt utile lucruri de imediata necesitate precum servetelele umede, cele uscate, haine de schimb sau o perna de calatorie.

 

Suntem convinsi ca respectand aceste trei reguli in privinta calatoriei copiilor cu autocarul cei mici se vor bucura de o calatorie placuta, confortabila si in siguranta. Speram sa iti fie de folos si iti dorim sa ai parte numai de drumuri bune!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *