Care sunt cele mai cautate joburi in strainatate

Cele mai cautate joburi in strainatate
+

Situatia economica a tarii noastre si avantajele financiare ale tarilor occidentale indeamna o mare parte dintre romani sa caute in continuare joburi in strainatate. In ultimii ani, sute de mii de romani au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, sa se stabileasca si sa formeze comunitati respectate in tari europene precum Germania, Spania, Portugalia, Franta si Anglia.

Daca te numeri si tu printre cei care vor sa plece din tara datorita lipsei de oportunitati, pentru a incepe o noua viata, atunci ar trebui sa ai in vedere cateva detalii despre cele mai cautate joburi in straintate.

 Joburi in strainatate pentru persoane cu studii superioare

Oferta salariala si oportunitatile de munca pentru romanii cu studii superioare sunt foarte mari in strainatate. Mai presus de atat, majoritatea strainilor prefera sa lucreze cu romani datorita amabilitatii si atitudinii lor profesioniste. Cele mai cautate joburi in strainatate pentru care se cere o diploma de studii sunt urmatoarele:

Asistenti medicali, medici si specialisti. Intr-o tara precum Germania sau Anglia, un angajat roman din domeniul medical poate sa ajunga la castiguri de 6000€/luna. Pe langa remuneratia motivanta, in ofertele din acest domeniu sunt incluse cazarea, masa si transportul.

Consultant junior/senior in IT. Dispunand de o piata de oferte abundente, domeniul IT este unul foarte bine platit in strainatate. Un consultant junior cu minim 2 ani experienta poate sa castige pana la 4000€/luna. Un specialist sau un team leader din acest domeniu poate ajunge foarte usor, intr-un timp relativ scurt, la o remuneratie lunara de peste 5000€.

Sales manager. Pentru cei cu abilitati in vanzari si experienta in ceea ce priveste negocierea si comunicarea, o pozitie de manager de vanzari este jobul ideal. Germania se afla in topul alegerilor celor care vor sa lucreze in acest domeniu foarte dinamic, un post de manager de vanzari fiind platit cu sume intre 2300€ – 3000€ in fiecare luna.

 Joburi in strainatate pentru persoanele fara studii superioare

Nu toata lumea necesita o diploma universitara pentru a se putea bucura de un job bine platit in strainatate. Franta este una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care vor un job in constructii, iar Marea Britanie dispune de cele mai multe oferte pentru muncitori in agricultura.

Joburile in constructii sunt printre preferatele romanilor cand isi cauta un loc de munca in strainatate. Un salariu in acest domeniu incepe de la 1800€, ajungand chiar si pana la 2500€ in tari precum Franta.

Cei care se afla in cautarea de joburi in strainatate in agricultura se bucura de foarte multe optiuni in tari precum Anglia, Germania sau Suedia. Salariul lunar in acest domeniu se incadreaza intre 1000€ – 1500€, la care se adauga cazarea si masa zilnica.

Pentru cei care vor sa economiseasca si mai mult din salariul pe care il castiga in strainatate, un job ca ingrijitor de varstnici este varianta perfecta. Pe langa un salariu intre 1000€ – 2000€, cazarea, transportul si de multe ori chiar si masa nu reprezinta o cheltuiala.

Unde sa cauti joburi in strainatate?

Incepe prin a cauta pe internet, pe diferite portaluri cu joburi in strainatate. O simpla cautare pe Google si vei gasi o multime de portaluri cu posturi libere, atat pentru persoane cu studii superioare, cat si pentru persoane fara o diploma de calificare.

Poate chiar de un mai mare succes in a-ti cauta locul de munca dorit decat un portal de joburi este Facebook-ul, mai exact grupurile de Facebook. Acestea sunt administrate de romani si afiseaza zilnic oferte de munca in strainatate din toate domeniile de activitate.

O alta varianta, daca dispui de un buget pentru cateva luni si ai ales deja tara in care vrei sa muncest,i este sa mergi sa cauti joburi in strainatate chiar in orasul pe care il vizezi. Astfel, vei fi disponibil pentru interviuri directe si vei avea posibilitatea de a obtine mult mai usor un post pe care ti-l doresti.

Sfaturi utile pentru cei care isi cauta joburi in strainatate

Un job bine platit in strainatate este o oportunitate pentru romani de a-si face viata mai prospera si mai sigura. Totusi, inainte de a lua o decizie, merita sa dai importanta catorva aspecte:

  • Alege o tara in care te vei descurca cu comunicarea. Acesta este poate cel mai important aspect al deciziei in privinta tarii in care vrei sa pleci la munca;
  • Analizeaza dinainte cheltuielile pe care le vei avea, chiria, mancarea si transportul fiind cele mai semnificative;
  • Evita firmele de intermediere care percep comisioane inainte de semnarea contractelor de munca;
  • Verifica fiecare companie sau angajator din partea carora se lanseaza ofertele de munca.

Cu toate ca factorul financiar joaca cel mai important rol in alegerea romanilor care isi cauta joburi in strainatate, cei mai multi dintre acestia au ales sa isi construiasca o viata in afara tarii si din alte motive. Descoperind o cultura diferita, experiente si oameni noi, un sistem de educatie si un sistem medical bine puse la punct, multi romani si-au dat seama ca exista avantaje in afara celor de ordin economic.

Avansul tehnologic si internetul care este aproape pretutindeni reprezinta inca doua motive pentru care romanii decid sa ramana la munca in strainatate, la mii de kilometri de familia de acasa. Mai mult, infrastuctura rutiera s-a modernizat, iar transportul de persoane cu autocarul a devenit tot mai rapid, mai sigur si mai accesibil oricarui buzunar.

Daca ai vreun gand sau o sugestie pe care vrei sa le impartasesti cu noi, lasa-ne un comentariu mai jos. Iar daca vrei sa pleci la munca in strainatate si ai nevoie de un mijloc de transport accesibil si de incredere, apeleaza la operatorii nostri!