Munca in agricultura in Portugalia

Munca in agricultura in Portugalia
+

Munca in agricultura in Portugalia este cautata de romanii care isi doresc un castig bun pe care in tara noastra nu l-ar putea obtine in acest domeniu.

Portugalia, cu toate ca se afla la o distanta considerabil mai mare de Romania decat Italia sau Spania, este o destinatie cautata deoarece salariile sunt bune iar comunitatea de romani de acolo destul de numeroasa.

 

Munca in agricultura in Portugalia – informatii utile

 

Portugalia nu aplica nicio restrictie privind accesul pe piata muncii a cetatenilor Romaniei. Pentru a gasi un loc de munca in agricultura in Portugalia, iti recomandam sa contactezi Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca – ANOFM, Strada Avalansei, nr. 20-22, sector 4, Bucuresti; tel./fax: 004021.303.98.39; site web: www.anofm.ro.

Poti apela si la o firma specializata in plasarea fortei de munca in strainatate, tine insa cont de sfaturile noastre – click aici pentru a citi articolul cu sfaturi despre cum alegi agentia de recrutarel!

Important: recomandarea MAE este sa contractati locul de munca in agricultura in Portugalia printr-o firma acreditata din Romania. Evitati anunturile de pe internet sau din ziare! Mai multe detalii aici.

Munca in agricultura in Portugalia este sezoniera, durata fiind de regula de 3 luni. Se cauta culegatori de fructe (capsuni, fragi, portocale), masline, legume.

Conditiile de cazare difera de la angajator la angajator si variaza de la corturi si rulote la apartamente. Cazarea se plateste din salariul lucratorului.

Transportul poate fi platit de angajator sau, dimpotriva, tot de lucrator. De regula toti muncitorii pleaca deodata, cu acelasi mijloc de transport, autobuz sau microbuz.

Important: pentru o sedere de pana la 90 de zile in Portugalia, cetatenii romani nu au nevoie de permis de resedinta, pasaportul sau cartea de identitate valabile fiind suficiente.

Varsta minima de angajare este de 16 ani, cu conditia absolvirii perioadei obligatorii de
scolarizare.  Peste varsta de 18 ani munca in agricultura in Portugalia este posibila, cu contract de munca, si fara sa fi absolvit studiile obligatorii.

Important: munca in agricultura in Portugalia presupune un efort fizic intens. Nu este o munca usoara si este recomandata indeosebi celor care au experienta in domeniul agricol. 

 

Munca in agricultura in Portugalia – acte necesare

De regula, exista o lista standard de acte necesare obtinerii unui loc de munca in strainatate, dupa cum urmeaza:

  • copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni);
  • C.V. model Europass (cu fotografie) in limba engleza;
  • cazier judiciar in original din care sa rezulte ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
  • copie dupa ultima diploma de studii
  • adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca”;
  • 1 poza tip pasaport recenta

Pe langa acestea, angajatorul sau firma de recrutare pot solicita acte suplimentare, cum ar fi copii dupa permisul de conducere sau cartea de munca.

Speram ca aceste informatii despre munca in agricultura in Portugalia sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau nelamuriri legate de munca in agricultura in Portugalia, lasa un comentariu la acest articol si vom face tot posibilul sa te ajutam cu un raspuns!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *