Unde se traieste cel mai bine in Europa?

Unde se traieste cel mai bine in Europa?
+

Planuiesti sa te muti din tara si te intrebi unde se traieste cel mai bine in Europa? Trebuie sa stii ca destinatiile nu sunt putine. Calitatea vietii in tarile europene, in special in cele din Vest, este destul de ridicata. Citeste in continuare si afla mai multe!

Pe teritoriul Europei sunt multe destinatii in care oamenii se bucura de o calitate ridicata a vietii. De obicei, lucrurile care se iau in considerare cand se stabileste calitatea vietii cetatenilor dintr-o anumita tara sunt:

  • infrastructura
  • costul de trai
  • oportunitatile profesionale
  • sistemul de educatie
  • clima
  • nivelul de siguranta

Tarile din nordul si vestul Europei sunt apreciate pentru calitatea vietii pe care o ofera cetatenilor, acestea fiind destinatii ideale daca iti doresti sa te muti intr-o alta tara, cu un nivel de trai mai bun decat in Romania.

 

Iata cateva dintre destinatiile unde se traieste cel mai bine in Europa:

 

1. Austria

 

Austria este o tara care le are pe toate: o cultura bogata, o economie dezvoltata si o infrastructura bine pusa la punct. Tinand cont de toate aceste aspecte, nu este de mirare ca Austria este una dintre destinatiile unde se traieste cel mai bine in Europa.

Viena, capitala Austriei, a fost desemnata orasul cu cea mai buna calitate a vietii din intreaga lume, dupa cum arata acest studiu. Cu o frumusete aparte, Viena este intr-adevar un oras fermecator, care iti poate oferi multe posibilitati daca iti doresti sa faci o schimbare pe plan personal sau profesional.

Calitatea vietii in Austria este peste medie in majoritatea oraselor.  Daca capitala iti pare prea mare sau agitata, te poti orienta spre orase mai linistite precum Linz sau Salzburg.

 

2. Germania

 

Germania este una dintre destinatiile preferate alese de cei care isi doresc sa se stabileasca in strainatate. Forta de munca este apreciata, iar oportunitatile profesionale sunt multiple. De asemenea, sistemul social din Germania este bine pus la punct, oferind sprijin si consiliere celor care doresc sa se stabileasca pe teritoriul tarii.

Pe langa lucrurile administrative, Germania este o destinatie foarte apreciata pentru cultura sa si diversitatea optiunilor de petrecere a timpului liber. Nemtii sunt recunoscuti pentru eficienta lor, iar aceasta nu se limiteaza doar la munca. Sunt eficienti si cand vine vorba de relaxare sau petreceri, stiind sa se bucure de momentele de repaus.

 

3. Franta

 

Franta este o alta destinatie unde se traieste bine in Europa. In general oamenii au un trai bun si se bucura de siguranta si posibilitati de angajare in diferite domenii. De asemenea, Franta pune mult accent pe drepturile si libertatea cetatenilor.

Capitala Frantei, Paris, ramane una dintre destinatiile preferate de turisti, dar cei care isi doresc sa se stabileasca in Franta se orienteaza spre orase mai mici, precum Marsilia sau Aix-en-Provence.

 

4. Marea Britanie

 

In ciuda schimbarilor politice, Marea Britanie este in continuare una dintre tarile europene care le ofera cetatenilor o calitate a vietii ridicata. De-a lungul timpului, datorita dezvoltarii economice si oportunitatilor profesionale, Marea Britanie a atras comunitati mari de romani care s-au stabilit acolo.

Londra ramane una dintre destinatiile favorite, dar nici Liverpool, Manchester sau Birmingham nu sunt de ignorat. In fiecare dintre aceste orase englezesti te vei bucura de mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber, deschidere culturala, dar si de locuri de munca variate, in diferite domenii.

 

5. Spania

 

O alta destinatie unde se traieste bine in Europa este Spania. Multi romani aleg aceasta destinatie daca isi doresc sa se stabileasca in strainatate, costul vietii in Spania fiind mai scazut fata de cel in destinatiile europene amintite mai sus. De asemenea, localnicii sunt foarte ospitalieri, fiind usor sa te integrezi intr-un grup, fie de prieteni sau de colegi la locul de munca.

Un alt aspect de luat in considerare este clima. Spania are o clima mediteraneana placuta, cu veri calduroase si ierni blande. In plus, optiunile de petrecere a timpului liber sunt variate: de la petrecerile cu diferite tematici din orase populare precum Madrid si Barcelona, pana la vizitarea unora dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Asadar, dupa cum ai observat, exista mai multe destinatii unde se traieste bine in Europa. Noi am amintit doar o parte dintre ele. Dar in general calitatea vietii pe batranul continent este ridicata in majoritatea destinatiilor pe care le poti alege.

Avem plecari catre 8 dintre cele mai importante destinatii europene. Contacteaza-ne acum pentru o rezervare!

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *