Reguli de politete in timpul calatoriei cu autocarul  

Reguli de politete in timpul calatoriei cu autocarul
+

Reguli de politete trebuie sa respectam in diferite situatii, iar calatoria cu autocarul nu reprezinta o exceptie. Atunci cand calatoresti spre o destinatie din strainatate, trebuie sa tii cont de cateva reguli de politete cu ajutorul carora poate fi mentinuta o atmosfera placuta si relaxata pe tot parcursul drumului.

 Fiecare dintre noi ne dorim sa avem parte de o calatorie placuta cu autocarul, indiferent de destinatia aleasa. Uneori aceste calatorii pot fi destul de lungi, fiind nevoit sa petreci cateva ore bune alaturi de oameni straini. Din acest motiv, pentru o buna desfasurare a calatoriei cu autocarul, este important ca fiecare pasager sa respecte anumite reguli de politete.

 

Iata cateva reguli de politete pentru calatoria cu autocarul

 

 1. Punctualitatea

 

Punctualitatea nu doar ca este o calitate importanta pentru un om, dar este si o dovada de respect pe care acesta o arata celor din jur. Traim intr-o lume in care timpul este pretios si fiecare dintre noi ne dorim sa profitam de el din plin. Asadar, una dintre cele mai importante reguli de politete cand calatoresti cu autocarul este sa fii punctual.

Daca fiecare pasager ar intarzia “doar” cinci minute la fiecare oprire, programul calatoriei se poate decala chiar si cu o ora. Lucru care, cu siguranta, nu este de dorit.

Prezinta-te la locul de imbarcare cu 15 -20 de minute inainte de ora plecarii. In acest fel vei avea timp suficient sa iti gasesti locul in autocar, sa iti asezi bagajul si sa te faci confortabil.

 

 2. Nu uita sa dai buna ziua

 

Cand ajungi la locul de imbarcare este politicos sa saluti in primul rand soferul. Acesta este cel care te va ajuta sa iti lasi bagajul in cala autocarului, iti va indica locul rezervat si iti va raspunde intrebarilor care pot sa apara pe parcursul drumului. Cu siguranta soferul va aprecia gestul tau.

In cazul in care calatoresti singur si nu cunosti persoana care ocupa locul de langa tine, este recomandat sa dai buna ziua cand te asezi. In unele cazuri, de la un simplu salut, conversatia urmeaza sa curga de la sine. Totusi, daca observi ca persoana de langa tine nu doreste sa poarte o discutie, este bine sa nu insisti.

Unii oameni considera calatoria cu autocarul o oportunitate de a-si pune ordine in ganduri. Altii vor sa se odihneasca daca nu au reusit sa o faca inainte de a porni la drum sau chiar sa recupereze cateva ore de munca. Trebuie sa respecti acest lucru si sa nu iti intrerupi colegul de drum daca observi ca acesta este prins cu treburile sale.

 

3. Nu-i deranja pe ceilalti calatori

 

Pe parcursul drumului, fiecare dintre calatori poate sa aiba o activitate diferita. Unora le place sa citeasca, altora sa se uite la filme sau sa asculte muzica. Exista pasageri carora le place sa poarte mai multe discutii si pasageri carora poate le place sa se bucure, in liniste, de drum. Toate aceste activitati sunt perfect in regula, daca sunt realizate astfel incat sa nu ii deranjeze pe ceilalti.

Daca asculti muzica, te joci sau urmaresti un film, asigura-te ca ai o pereche de casti la tine. In acest fel sonorul nu ii va deranja pe cei din jurul tau. Pe de alta parte, daca vorbesti cu ceilalti pasageri sau la telefon, tonul vocii tale nu trebuie sa fie foarte ridicat. Discutia trebuie sa ramana intre tine si interlocutor, in niciun caz intre tine si restul autocarului. ?

De asemenea, nu este politicos sa deranjezi soferul. Acesta are o responsabilitate mare pe umerii sai, iar principala sa preocupare va fi intotdeauna condusul. Este recomandat sa nu il intrebi la fiecare 15 minute cand urmeaza sa fac pauza, in ce oras ati ajuns, sau daca nu da mai tare/incet aerul conditionat. Cu siguranta soferul va tine cont de solicitarile pasagerilor. Acesta va raspunde cu drag tuturor intrebarilor, daca nu devin agasante.

 

4. Reguli distractive pentru cei mici

 

Educatia celor mici reprezinta o prioritate pentru fiecare parinte. Este important ca prichindeii sa fie invatati cat mai devreme ca atunci cand ne aflam in societate este bine sa respectam cateva reguli de politete.

Regulile pentru cei mici nu trebuie sa fie mult prea stricte, ci mai degraba distractive. Acestia trebuie sa invete ca este important sa respecte spatiul personal al celorlalti pasageri, ca nu este bine sa alerge pe culoarul autocarului si ca nu este frumos sa faca galagie cand ceilalti pasageri se odihnesc.

Daca cei mici vor stapani aceste reguli de politete, parintii se vor bucura de o calatorie mult mai placuta si mai putin stresanta. In plus, ca parinte, exemplul pe care i-l prezinti celui mic este cel mai important. Vei fi surprins sa vezi cum cel mic tinde sa imite lucrurile pe care le faci. Acesta va  accepta normele sociale cu usurinta.

Acestea au fost doar cateva reguli de politete pentru calatoria cu autocarul. Te incurajam sa le pui in practica cu ocazia fiecarei calatorii si sa ii incurajezi si pe ceilalti sa faca la fel. Astfel, toata lumea se va bucura de o atmosfera placuta si relaxata pe timpul drumului.

Calatoreste si tu alaturi de noi catre una din cele 8 destinatii Olimpia Travel!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *