Munca sezoniera in Europa – Cum alegi job-ul potrivit?

Munca sezoniera in Europa – Cum alegi job-ul potrivit?

Munca sezoniera in Europa devine o alegere tot mai frecventa pentru mii de romani. Un job sezonier pe o perioada determinata fie el in agricultura sau alte domenii, iti poate aduce un venit semnificativ. Afla cum alegi job-ul potrivit!

Incepand cu luna martie, multi romani aleg sa isi caute locuri de munca in strainatate. Locurile de munca alese sunt in domenii precum agricultura, constructii sau in fabrici si abatoare. Existe motive variate pentru care oamenii aleg sa plece ca sezonieri in strainatate. Totusi, cel mai important motiv ramane cautarea unui trai mai bun. De cele mai multe ori cateva luni de munca in strainatate pot fi echivalente cu un an de munca in tara.

Exista si  riscul de a pleca la munca in strainatate si a te trezi fara job-ul promis cand ajungi in tara de destinatie este destul de mare. Din acest motiv te incurajam sa te informezi inainte de a lua o decizie.

 

Iata cateva domenii in care se cauta mereu forta de munca sezoniera:

 

• Agricultura

Munca sezoniera in agricultura

Munca in agricultura este o alegere des intalnita in randul romanilor care isi doresc sa lucreze in strainatate pentru o perioada limitata de timp. In general, contractele de munca au o durata de 2-3 luni. In anumite situatii, angajatorii asigura chiar si cazarea si masa angajatilor.

Printre destinatiile preferate pentru munci agricole se numara: Anglia, Germania si Frana. In fiecare sezon, cand muncile agricole devin tot mai intense, fermierii asteapta cu nerbadare forta de munca proaspata. Aceste perioade sunt perioadele in care recolta este pregatita si trebuie culeasa.

Pont: Unele state au construit platforme online, unde vei regasi mai multe informatii utile, precum este aceasta.

 

• Constructii

Munca sezoniera in constructii

Un alt domeniu in care este mereu nevoie de forta de munca este domeniul constructiilor. In special in sezonul cald, cand vremea permite executia mai multor lucrari in aer liber, angajatorii straini din tari precum Germania sau Anglia sunt in cautare de forta de munca.

Experienta nu este intotdeauna necesara, dar poate reprezenta un avantaj daca iti cauti un loc de munca sezonier in domeniul constructiilor. Salariul variaza si poti ajunge la sume destul de mari, de aproximativ 1500 – 2000 euro/pe luna. Totusi, trebuie sa tii cont ca acest tip de munca implica efort fizic intens.

 

• Depozite si fabrici

Munca sezoniera in depozit

Munca in depozit sau in fabrici este o alegere potrivita pentru mai multe categorii de varsta. Este o alegere frecventa si in randul tinerilor. Elevii cu varsta peste 18 ani sau studentii care vor sa isi petreaca vacanta de vara muncind in strainatate, vor gasi munca intr-un depozit sau intr-o fabrica nu foarte complicata.

Mediul de lucru poate fi unul foarte placut, deoarece multi tineri localnici aleg sa isi petreaca vacanta de vara muncind in acest domeniu, deci poate fi o oportunitate buna de a cunoaste si oameni noi.

 

• Tursim

Munca sezoniera in turism

Din cauza pandemiei, anul acesta oferta de munca in turism nu mai este la fel de bogata precum in alti ani. Totusi, mai multe tari europene si-au ridicat restrictiile de circulatie si au dat drumul calatoriilor in scopuri turistice.

Asadar, pe masura ce oamenii au inceput sa calatoreasca din nou si sa viziteze diferite destinatii si nevoia de personal in hoteluri si restaurante a crescut. Se cauta bucatari, barmani, chelneri sau persoane pentru curatenie si menaj. Daca iti place sa lucrezi cu oamenii, s-ar putea ca un loc de munca in turism sa fie ceea ce cauti.

Asadar, ce parere ai? Ai munci in strainatate, in unul dintre aceste domenii? Cu toate provocarile impuse de situatia actuala, angajatorii straini care asteapta forta de munca din Romania in fiecare an nu s-au ferit sa declare: unele activitati sunt dependente de muncitori sezonieri.

Daca urmeaza sa pleci la munca in strainatate, noi iti punem la dispozitie curse regulate catre cele mai importatante destinatii europene. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!