Munca in Franta – Care sunt joburile disponibile pentru romani?

Munca in Franta
+

Munca in Franta se afla inca pe lista romanilor care doresc sa castige mai multi bani in strainatate decat acasa, in tara.

Chiar daca noi, romanii, nu avem cea mai buna imagine in Franta, angajatorii din aceasta tara stiu ca forta de munca din Romania este una relativ ieftina si bine instruita, iar cum limba franceza este un domeniu studiat frecvent in scoli, integrarea devine mai facila.

Franta se situeaza pe locul 5 in topul puterilor economice mondiale, iar nivelul salariului minim brut pe economie este de 1430 Euro.

Va prezentam o lista cu locuri de munca in Franta pe care romanii le cauta, o lista cu joburi de top pentru cei cu o calificare superioara, dar si joburi mai usor accesibile pentru cei cu studii medii.

Munca in Franta – Soferi

In acest domeniu se cauta in special soferi profesionisti cu permis categoria C si E, cu minim 2 ani de experienta, limba franceza la nivel conversational mediu. Daca detii si atestate si Card Tahograf Digitial iti va fi mult mai usor sa obtii un job.

Munca in Franta – Medici si Asistenti

In acest sector, personalul este tot mai cautat, iar angajatorii francezi si-au indreptat tot mai mult atentia asupra romanilor. Se cauta specialisti in anestezie, medicina muncii, radiologie, gastroenterologie, cardiologie, neurologie si pediatrie. Un salariu in acest domeniu poate ajunge la 4000 euro, plus bonusurile de garda. Cei care solicita un astfel de job trebuie sa aiba cunostinte de limba franceza la nivel mediu, diploma de specialitate si sa aplice cu o scrisoare de intentie.

Munca in Franta – Sudori

Cei care au experienta pentru aceasta categorie de munca in Franta, trebuie sa aiba abilitati de sudura CO2, sudura electrica dar si capacitatea de citire, interpretare a planurilor si de a lucra in conditii de stres. Angajatorii francezi platesc in acest domeniu un salariu de aproximativ 1800 euro/luna, in functie de orele lucrate.

Munca in Franta – Macelari

Mai multe fabrici de carne angajeaza macelari pentru taiere, transare si dezosare, pentru un salariu mediu de 1400 euro/luna. Cei care prefera un astfel de job au nevoie de o calificare in domeniu, si experienta de minim 3 ani pe o pozitie similara.

Munca in Franta – Menajere

Angajatorii francezi cauta in special femei pentru aceste posturi, atat in locuinte personale, cat si in cladiri de birouri. Este necesara cunoasterea limbii franceze.

Munca in Franta – Ospatari

Pentru ospatarie, criteriile care trebuie indeplinite sunt experienta anterioara in domeniu similar, starea de sanatate buna si rezsitenta la efort fizic. Un avantaj major il au cei care au cunostinte de limba franceza si engleza de nivel mediu. In acest domeniu, un salariu de baza incepe de la 1200 euro/luna.

Munca in Franta – Kinetoterapeuti

Angajatorii francezi din acest domeniu cauta persoane cu o atitudine pozitiva si cunostinte de limba franceza la nivel conversational, care detin atestate sau specializari si o experienta minima de 2 ani.

Munca in Franta – Bucatari

In prezent, in Franta se cauta bucatari pentru sezonul de iarna la hoteluri si restaurante. Este obligatorie cunoasterea limbii franceze la nivel conversational, iar un atestat sau o specializare se considera un avantaj. Salariul mediu este de aproximativ 1500 euro/luna.

Munca in Franta – Zidari si Zugravi

Angajatorii francezi cauta zidari si zugravi care sa aiba cunostinte solide in montarea faiantei si a gresiei, in zugravit, zidit, tencuit si finisaje interioare si exterioare. Daca detii un atestat in domeniu, acesta constituie un avantaj. Un salariu mediu variaza in jurul sumei de 1100 euro/luna.

Exista nenumarate agentii de recrutare, insa este indicat sa se faca un studiu cat mai aprofundat asupra lor. Va recomandam sa cereti informatii suplimentare de la cei care fac recrutarile si sa va interesati de la altii care au mai avut contact cu aceste agentii.

Cateva sugestii de portaluri romanesti unde se pot gasi locuri de munca in Franta sunt urmatoarele: Jobsalert.ro; Tjobs.ro; Infomunca.ro;.

Fii atent la cum iti alegi agentia de recrutare atunci cand cauti munca in Franta. Afla din articolul nostru cum sa alegi agentia de recrutare.

Ti-ai gasit deja locul de munca in Franta si ai nevoie de transport? Apeleaza la serviciul de transport persoane in Franta cu Olimpia Travel!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *