Cum gasesti chirie in Anglia | Sfaturi practice

Cum gasesti chirie in Anglia?

Cum gasesti chirie in Anglia | Sfaturi practice

Regatul Unit al Marii Britanii a devenit in ultimii ani un magnet pentru multi dintre romanii care cauta o viata mai buna si mai multe oportunitati de munca decat la noi in tara.

Intr-o tara ca Anglia, unde nivelul de trai este mai ridicat, si preturile sunt pe masura. Iar atunci cand vine vorba despre a te muta in chirie in Anglia, este bine sa stii ca aproape in orice colt al tarii, pretul chiriilor este destul de piperat. In plus, este important sa stii ca proprietarii englezi nu vor fi foarte deschisi sa negocieze, deoarece acestia nu intampina dificultati in a-si ocupa proprietatile.

 

Cum iti gasesti totusi, o chirie in Anglia la un pret rezonabil?

Incepe prin a face o analiza a zonelor cu locuinte de inchiriat pe site-urile agentiilor si apoi stabileste-ti un buget in functie de ceea ce cauti si unde cauti. De retinut, zonele rurale din jurul Londrei au un sistem de transport bine pus la punct si sunt mult mai ieftine.

5 website-uri unde poti gasi chirie in Anglia in apartamente sau case:

  • www.romani.co.uk/chirii
  • www.spareroom.co.uk
  • www.uk.easyroommate.com
  • www.gumtree.com
  • www.loot.com

 

Majoritatea proprietatilor sunt mobilate si echipate complet, asadar nu vei fi nevoit sa mai cheltuiesti bani in plus. Exista situatii in care chiria poate sa includa taxa de consiliu si costurile de intretinere. De recomandat este sa alegi o astfel de locuinta, ca sa nu mai pierzi timpul cu plata utilitatilor. Reparatiile importante si mentenanta utilitatilor sunt responsabilitatile proprietarului, care are obligatia unei revizii anuale a locuintei. Ai grija ca toate aceste detalii sa fie mentionate in contract!

Proprietarii iti vor cere un depozit sau garantie, care este echivalentul unei chirii pe o luna. In cazul in care predai locuinta in stare buna, proprietarul are obligatia sa iti restituie aceasta garantie. Majoritatea contractelor se fac pe 6 luni, insa daca ai de gand sa stai mai mult la un anumit loc de munca, atunci este bine sa inchei un contract pe termen lung, deoarece pe intreaga perioada pretul nu poate fi modificat decat cu acordul ambelor parti. In cazul in care exista probleme intre chiriasi si proprietar, se recomanda contactarea agentiilor locale pe www.gov.uk sau Citizens Advice Bureau, care ofera informatii gratuit.

Vrei sa mergi la munca cu ajutorul mijloacelor de transport in comun? Atunci asigura-te ca ai in imediata apropiere o statie de autobuz sau metrou (Tube). Transportul cu autobuzul prezinta de cele mai multe ori intarzieri mari din cauza traficului, deci daca ai optiunea unei statii de metrou in apropiere, acesta este mult mai recomandat, distanta dintre statii fiind parcursa in aproximativ 3 minute.

Daca mergi la munca in Anglia in apropiere de Londra, atunci e bine de stiut ca majoritatea agentiilor imobiliare se afla in centrul capitalei. Afla numerele de telefon ale agentiilor si contacteaza-i tu, in acest fel vei gasi mult mai repede o chirie in Anglia! Fii atent la modul in care este afisat pretul chiriei, de regula, agentiile afiseaza pretul pentru o saptamana.

Cu cat iti dai mai mult interesul si cu cat esti mai bine informat, cu atat iti va fi mai usor sa gasesti o chirie in Anglia la un pret decent, situata intr-o zona avantajoasa! Iar ca sa ajungi din Romania in Anglia ieftin, rapid, comod si sigur, afla aici calendarul si traseul curselor noastre directe cu autocarul!