Cu ce se ocupa romanii care lucreaza in strainatate?

+

Cu ce se ocupa romanii care lucreaza in strainatate? 

Firma Olimpia Travel se afla de aproximativ 20 de ani in domeniul transporturilor de persoane si colete si am dus in strainatate peste 400.000 de mii de persoane, de la inceputul activitatii noastre si pana in prezent.

Clientii nostri sunt diversi, precum sunt si domeniile lor de activitate. Ne-am adaptat de-a lungul timpului cerintelor acestora si provocarilor din industrie, astfel incat ne-am format o comunitate frumoasa de oameni care aleg sa calatoreasca alaturi de noi, de fiecare data.

! Important de retinut: Firma noastra se ocupa doar cu transportul persoanelor spre tarile de destinatie, fara sa ofere contracte de munca pe niciunul dintre domeniile ce urmeaza sa fie mentionate. Vezi rutele si destinatiile noastre chiar aici!

Totusi, cu ce se ocupa romanii care lucreaza in strainatate?

Constructii

Domeniul constructiilor este unul foarte ofertant pentru romanii care aleg sa munceasca peste granita, iar acest lucru se datoreaza faptului ca cerintele joburilor variaza. In unele locuri se cere o experienta minima, pe cand alti angajatori sunt dispusi sa ii invete o meserie de durata pe cei care au deschiderea si determinarea necesara.

Permisul de conducere este un avantaj, insa nu reprezinta o necesitate.

Tarile spre care s-au orientat calatorii nostri pentru domeniul constructiilor sunt Elvetia Germania, Austria si nu numai.

Distributie/Coletarie

La fel de cautati sunt si soferii pentru diferite posturi. In Germania si Anglia exista o multime de oferte pentru curieri, necesare fiind categoria B de permis si minime cunostinte de limba germana sau engleza. In unele cazuri se cere si experienta.

De asemenea, sunt foarte solicitati si soferii de tir pentru diverse marfuri iar salariile sunt destul de avantajoase.

Curatenie

In ceea ce priveste curatenia, romancele noastre au fost mereu apreciate pentru promptitudinea si seriozitatea dovedita. Ofertele in ceea ce priveste acest domeniu vin atat de la familii care au nevoie in permanenta de cineva de incredere care sa ingrijeasca locuinta, cat si din partea companiilor.

Pe site-urile dedicate locurilor de munca, printre cele mai vizibile anunturi vor fi cele pentru curatenia din cadrul cladirilor de birouri.

Ingrijire persoane varstnice

O buna parte din calatorii Olimpia Travel ingrijesc persoane varstnice in tari precum Elvetia, Germania, Austria si nu numai.

In anunturile de angajare este mereu ceruta cunoasterea limbii locale, la nivel conversational macar.

Ofertele sunt pe cat de diverse, pe atat de avantajoase, avand posibilitatea de a alege o perioada de lucru convenabila, care sa corespunda cu propriile cerinte si nevoi.

In anumite situatii, atunci cand varstnicii sufera de diferite boli, este necesara si o minima pregatire medicala, pentru a putea fi ingrijiti corespunzator.

Romani care lucreaza in strainatate – Agricultura

In decursul ultimilor ani, tot mai multi romani s-au orientat spre agricultura in tarile din Europa. Acest lucru se datoreaza unor avantaje precum: salarii motivante, sezonalitate convenabila si o multime de oferte din care pot sa aleaga.

In Spania, de exemplu, sunt oferite constant posturi pentru cules de portocale, capsuni, mure, zmeura si afine. In aceste cazuri nu este necesara cunoasterea vreunei limbi straine, iar angajarea se face cu contract temporar pe 3, 6 sau 9 luni, cu perioada de proba de 15 zile.

In Germania si Austria sunt intalnite oferte asemanatoare pentru cules de mure, zmeura si mere necesara fiind seriozitatea si deschiderea spre alte activitati precum cantarire, ambalare si etichetare produse.

In acelasi timp, sunt disponibile multe locuri de munca pentru culesul strugurilor in tari precum Franta, Spania si Portugalia.

Se cauta, de asemenea, si fermieri cu experienta, care sa detina permis de conducere pentru masina si tractor, iar printre activitatile derulate se numara:

  • mulsul vacilor (60-80 vaci) cu ajutorul unui robot de muls de 2 ori pe zi
  • prelucrarea terenurilor (iarba, porumb, rapita etc) cu ajutorul utilajelor
  • manipularea si intretinerea utilajelor
  • depozitarea si adminstrarea recoltelor
  • alte activitati agricole in functie de sezon si de necesitate

 

Antreprenori romani

Cand am mentionat faptul ca avem o comunitate frumoasa si diversa, nu am putut sa nu remarcam evolutia celor mai ambitiosi calatori ai nostri.

Daca initial au vanat locuri de munca la diferite firme conduse de straini, pe parcursul anilor au luat initiativa de a-si deschide propriile afaceri, oferind la randul lor locuri de munca altor persoane din Romania.

Cei mai multi au ales sa isi deschida firme de constructii, formate din echipe serioase de muncitori romani.

Un alt domeniu este cel al amenajarilor interioare, insa nu putem uita nici de micile business-uri din domeniul Horeca.

De asemenea, am intalnit si multi calatori care ocupa in prezent functii de management in companii din toata Europa, in domeniul hotelier, precum si in companii responsabile de coletaria internationala.

Ne bucuram, astfel,  sa putem fi alaturi de atat de multe persoane care aleg sa munceasca in strainatate sau sa ii viziteze ocazional pe cei dragi.

Alege sa calatoresti cu microbuzele si autocarele Olimpia Travel!

Nu mai ezita. Vezi aici destinatiile spre care avem curse si rezerva un bilet pentru urmatoarea ta calatorie!

Pentru orice alte informatii necesare, nu ezita sa ne contactezi!

Nu uita sa ne vizitezi si pagina de Facebook!

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *