Cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate

Cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate

Cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate

Cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate sunt in majoritatea cazurilor tari care fac parte din Uniunea Europeana. Motivele sunt variate. Unii aleg sa munceasca in strainatate, in timp ce altii pleaca sa isi viziteze prietenii sau rudele. Afla in continuare care sunt cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate!

Calatoria in strainatate in zilele noastre este o activitate  frecventa pentru multi oameni. Unii aleg sa calatoreasca din placere, altii pentru a-i vizita pe cei dragi, dar sunt si persoane care calatoresc in interes de serviciu sau pentru a munci in alta tara. Oricare ar fi motivul, de-a lungul timpului, multi au avut incredere sa calatoreasca cu Olimpia Travel. Asadar, am aflat care sunt cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate.

Care sunt cele mai populare destinatii alese de romani in strainatate?

 

 1. Anglia

 

Anglia este una dintre cele mai populare alegeri ale romanilor care calatoresc in strainatate. Este o tara dezvoltata, atat din punct de vedere economic, cat si cultural. Din acest motiv este o alegere buna atat pentru vacante sau pentru un scurt city break, cat si pentru oferta de munca.

Londra, capitala Marii Britanii, este un oras care merita cu siguranta vizitat, datorita multitudinii de obiective turistice. Printre acestea se numara Big Bang, London Eye si Palatul Buckingham. Cel din urma este resedinta familiei regale si este deschis vizitatorilor.

Daca esti in cautarea unui loc de munca in strainatate, Anglia este o optiune de luat in considerare. Sistemul economic este foarte bine pus la punct, iar nivelul de trai al cetatenilor este unul ridicat.

 

2. Germania

 

Germania este o alta locatie populara aleasa de romanii care calatoresc in strainatate. Avand cea mai dezvoltata economie din Europa, reprezinta o alegere buna pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca.

Diferentele culturale exista, dar de cele mai multe ori celor care calatoresc in Germania nu le este greu sa se adapteze. Cea mai mare provocare poate fi reprezentata de limba germana, care este destul de dificila. Trebuie sa stii ca atat statul german, cat si majoritatea angajatorilor asigura cursuri de limba germana pentru angajatii care nu o cunosc.

In ceea ce priveste obiectivele turistice acestea nu sunt putine. Indiferent de “land”-ul in care vei merge in Germania sigur vei gasi ceva interesant de vazut sau de facut.

 

3. Franta

 

Franta are una dintre cele mai puternice economii din Europa si un nivel de trai al cetatenilor ridicat. Din acest motiv multi romani aleg sa se orienteze spre gasirea unui loc de munca in Franta. De asemenea, limba nu este la fel de grea precum germana, avand radacini latine, la fel ca limba romana.

Oamenii tind sa fie deschisi, iar sistemul este destul de bine pus la punct. Un singur dezavantaj pentru cei care aleg sa se stabileasca in Franta poate sa fie birocratia. Aceasta este foarte complexa, si uneori devine un impediment. De aceea, statul francez asigura consultanta gratuita emigrantilor in privinta gasirii unui loc de munca si rezolvarea proceselor birocratice.

In ceea ce priveste turismul, Franta este o tara frumoasa si fascinanta! Te poti pierde pe strazile cochete ale Parisului, sau poti alege sa iti petreci concediul pe una dintre frumoasele plaje ale Frantei. Sunt multe orase care merita vizitate intr-un scurt city break, pe langa fascinanta capitala. Vezi ce poti face in Marsilia sau Aix-en-Provence.

 

4. Spania

 

Cea mai mare tara din Peninsula Iberica este una care atrage romanii care calatoresc in strainatate de multi ani. Motivele sunt nenumarate: oferta de locuri de munca, multimea de obiective turistice si peisajele minunate. La acestea se mai adauga si deschiderea oamenilor din Spania, care sunt foarte ospitalieri cu strainii.

Daca calatoresti in scop turistic, Spania te va incanta! Obiectivele turistice sunt atat naturale, munti cu peisaje minunate si o larga deschidere catre Marea Mediterana, cat si culturale. Cele mai importante orase pe care trebuie neaparat sa le vizitezi sunt Barcelona si capitala Spaniei, Madrid.

Daca vrei sa iti cauti un loc de munca in Spania, oferta este destul de generoasa, atat pentru munca sezoniera, cat si pentru cea desfasurata pe tot parcursul anului. Limba spaniola poate fi usor de invatat si de-a lungul timpului in Spania s-au format adevarate comunitati de romani, ceea ce poate contribui la o acomodare mai usoara in aceasta tara straina.

 

5. Portugalia

 

Recent, si Portugalia a devenit o destinatie de interes pentru romanii care calatoresc in strainatate. Economia este intr-o continua dezvoltare, iar tara este una primitoare, localnicii fiind foarte ospitalieri.

In ceea ce priveste obiectivele turistice, Portugalia nu duce lipsa nici de acestea. Afla ce poti sa faci in Lisabona. Sigur nu te vei plictisi!

In ceea ce priveste limba, aceasta este putin mai dificila decat spaniola. Daca ai crezut macar pentru o secunda ca cele doua se aseamana, te inseli. Sunt diferite si sunt cazuri in care portughezii se simt jigniti daca le vorbesti in spaniola. Daca esti doar turist in Portugalia, te poti descurca stiind limba engleza. Situatia se schimba daca alegi sa muncesti acolo, deoarece este indicat sa incerci sa inveti limba. In primul rand, pentru a te descurca mai usor si in al doilea rand, din respect pentru cultura lor.

 

6. Austria

 

Austria este cea mai dezvoltata tara care se afla mai aproape de Romania decat celelalte destinatii. Din acest motiv, este o alegere des intalnita in randul romanilor care calatoresc in strainatate.

Austria este o tara bine organizata, cu o economie stabila si un nivel de trai ridicat. La toate acestea se adauga si o infrastructura foarte bine pusa la punct si oferta de locuri de munca. Desi acestea nu sunt la fel de multe ca in tarile mai mari precum Germania sau Spania, sunt intr-un numar suficient si in domenii variate, atat pentru muncitori calificati, cat si pentru muncitori necalificati sau cei care vor sa lucreze doar sezonier.

In ceea ce priveste turismul, Austria este o tara care are multe de oferit. Cu un relief majoritar montan, este o alegere perfecta pentru pasionatii sporturilor de iarna sau pentru cei care vor sa se bucure de aerul proaspat al unei vacante la munte.

 

Acestea sunt cele mai populare destinatii alese de romani in strainate. Calatoreste si tu cu Olimpia Travel catre una dintre aceste destinatii. Contacteaza-ne acum pentru detalii!