5 sfaturi pentru calatoria in Germania

5 sfaturi pentru calatoria in Germania

Calatoria in Germania a devenit o activitate populara in randul romanilor. Motivele sunt multiple. Germania este una dintre cele mai dezvoltate tari din Europa, avand un nivel de trai ridicat dar si o cultura bogata. Atrage atat persoane care isi doresc sa se stabileasca acolo, dar si turisti. Indiferent de situatia in care te afli, ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru calatoria in Germania!

Daca urmatoarea ta calatorie va fi in Germania, este bine sa stii anumite lucruri despre aceasta tara, dar si cateva sfaturi generale care sa iti fie de ajutor atat pe parcursul calatoriei tale, cat si la destinatie. Fiecare tara are o cultura aparte si fiecare societate functioneaza diferit. In special daca urmeaza sa te muti in Germania, este indicat sa te informezi despre mersul lucrurilor in aceasta tara, astfel incat sa te integrezi cat mai repede in societatea lor.

 

Iata cateva sfaturi care sa iti fie de folos pentru calatoria in Germania:

 

1. Cauta o oferta de munca serioasa si de incredere

 

Daca calatoria in Germania este una in interes profesional, asigura-te ca gasesti o oferta de munca serioasa. Indiferent de domeniul in care alegi sa lucrezi, fie ca vrei sa fie pentru cateva luni sau pentru o perioada indelungata, alegerea unei oferte de munca serioase iti va oferi siguranta si stabilitate.

Vei observa ca nu este usor sa o iei de la inceput in alta tara. Chiar si din punct de vedere profesional, poti intampina dificultati. Daca ai calificari sau diplome care sa iti ateste specializarea, asigura-te ca acestea sunt recunoscute si pe teritoriul Germaniei, iar viitorul tau angajator va tine cont de ele.

 

2. Cunoaste-ti drepturile

 

Inainte de a porni intr-o calatorie a carei destinatie este Germania, este important sa iti cunosti drepturile. Fie ca doresti sa te stabilesti acolo sau vei sta doar pe o perioada determinata, in calitate de cetatean european te bucuri de aceleasi drepturi precum ceilalti cetateni.

Acest lucru se aplica la locul de munca, in cazul in care ai nevoie de anumite servicii medicale sau de ajutor si indrumare din partea oficialitatilor. De asemenea, pe teritoriul Germaniei nu ai nevoie de pasaport. Buletinul sau cartea de identitate iti vor fi suficiente pentru a te identifica pe teritoriul nemtesc.

 

3. Nu uita de asigurarea medicala

 

Asigurarea medicala este obligatorie pe teritoriul Germaniei. Nu trebuie sa uiti sa inchei o astfel de polita de asigurare inainte de a parasi tara. Te va scuti de foarte multe griji si iti va asigura serviciile medicale necesare in cazul unor situatii care pot sa apara intr-un mod nepravazut.

Ca cetatean european, poti sa beneficiezi de Cardul European de Sanatate, care este echivalentul asigurarilor de sanatate din tara, doar ca se aplica la nivel european. Il poti solicita in mod gratuit de la Casa de Asigurari de Sanatate. Poti afla mai multe detalii despre asigurarile necesare daca calatoresti in strainatate din acest articol.

 

4. Fii punctual

 

Cand vine vorba despre nemti si cultura lor,  punctualitatea are un rol important. Foarte rigurosi si eficienti in ceea ce fac, pun foarte multa valoare pe timpul lor, motiv pentru care cu siguranta nu vor aprecia daca vei intarzia la o intalnire, o programare sau chiar o iesire amicala.

In Germania, sfertul academic reprezinta mai degraba timpul cu care este indicat sa ajungi inainte la locul de intalnire. La inceput poate sa para dificil, dar pe masura ce petreci mai mult timp in Germania, vei observa ca acest obicei, de a fi punctual, este chiar foarte util.

 

5. Distreaza-te

 

In paragraful anterior am pus accentul pe rigurozitatea si eficienta de care dau dovada cetatenii germani. Iar pentru ca le plac lucrurile bine facute, nici distractia nu se abate de la aceasta regula. Asadar, nemtii stiu sa se distreze. Cu siguranta ai auzit despre faimoasele festivaluri, printre care cel mai popular este Oktoberfest.

Deci, calatoria in Germania nu are cum sa fie completa fara putina distractie. Bucura-te de aceste momente de relaxare si ocazii de petrecere a timpului liber, deoarece asa vei avea ocazia sa cunosti mai bine cultura locala.

In cazul in care ti-ai planificat deja sau urmeaza sa iti planifici calatoria in Germania, speram ca aceste sfaturi sa iti fie de folos. Nu uita ca avem plecari zilnice catre cele mai importante destinatii din Germania. Contacteaza-ne acum pentru o rezervare!